Rodzaje wyposażenia gastronomicznego

Do grupy urządzeń stanowiących wyposażenie zakładu gastronomicznego należą:

 urządzenia chłodnicze magazynowe

 urządzenia chłodnicze technologiczne

stoły chłodnicze (mroźne)

 chłodnicze stoły do produkcji pizzy

 szybkoschładzacze, szybkozamrażacze

kostkarki do lodu

 maszyny do produkcji lodów

 maszyny do produkcji lodów tradycyjnych

automaty

piece i piekarniki

 kuchenki mikrofalowe

 aparaty do smażenia

 aparaty do gotowania

 trzony kuchenne

 maszyny do mycia naczyń o działaniu okresowym

 tunelowe maszyny do mycia naczyń

 stoły technologiczne oraz zlewozmywakowe

 szafy i regały

 maszyny do obierania ziemniaków i warzyw korzeniowych

kuter

 piły do mięsa i kości

krajalnice żywności

 miksery

 maszyny do wyrabiania różnego rodzaju ciast

 instalacje nalewakowe

 ekspresy do kawy i warniki

 wózki

 jezdne szafy bankietowe

 drobny sprzęt produkcyjny

 naczynia kuchenne i szkło gastronomiczne

pojemniki gastronomiczne

drobny sprzęt ekspedycyjny